fbpx

SM-FETISISTI RYHMÄ RY – TOIMINTASUUNNITELMA 2020

YLEISTÄ

Pääkaupunkiseudulle on tullut lukuisia uusia toimijoita ja tapahtumat ovat määrällisesti moninkertaistuneet ja monipuolistuneet viimeisten kolmen vuoden aikana. Pääkaupunkiseudulla järjestetäänkin vuonna 2020 enemmän tapahtumia kuukaudessa kuin yhdistyksen alkuaikoina oli koko vuoden aikana. Tämän vuoksi toiminta on tullut vaiheeseen, jossa vanhaan ei voida katsoa vaan on kuljettava kohti uutta tuntematonta.

Yhdistyksen tulee kehittyä, jos se mielii säilyttää asemansa jäsentensä äänenkannattajana 2020-luvulla. Kinkybileiden määritelmä muuttuu ja kävijät haluavat yhä enenevissä määrin elämyksiä ennemmin kuin pelkkiä laitteita tanssilattialla. Hallituksella on joitakin ajatuksia siitä millaista toimintaa 2020-luvulla voisi olla, mutta muutoksella on kiire, eikä hallitus yksin voi tuottaa näin monipuolista sisältöä tapahtumiin. Tähän täytyy joko aktivoida jäseniä, tai ostaa palveluja ulkopuolisilta.

MARKKINOINTI

Tulevista tapahtumista ilmoitetaan aina omilla nettisivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa
(esimerkiksi BDSM-baari, FetLife, Twitter, Facebook, Instagram, Xperience United).

Vuoden 2020 tapahtumakalenterin täsmentyessä tehdään sen pohjalta juliste jaettavaksi
muiden yhdistysten tapahtumissa ja yhteistyökumppaneidemme eri tilaisuuksissa ja toimesta. Myös yksittäisistä klubeista ja bileistä suunnitellaan tarpeen mukaan omat flyerit / julisteet ainakin nettisivuilla julkistettavaksi.

JÄSENET

Yhdistyksen jäsenmäärä on jatkanut tasaista laskuaan, kuten koko 2010-luvun. Tämän vuoksi vanha talousmalli jossa jäsenmaksujen ajatellaan kattavan toiminnan kiinteät kulut on aikansa elänyt. Osoituksena tästä on jo kaksi vuotta jatkunut taloudellinen kurimus. Tulevana vuonna yhdistyksen on muutettava toiminnan painopistettä takaisin kohti monipuolisempaa ja -muotoisempaa toimintaa, jos jäsenmäärän toivotaan kääntyvän nousuun. – Jäsenille teetetään alkuvuodesta yhdenvertaisuuskysely, jonka pohjalta yhdistys laatii yhdenvertaisuussuunnitelman toiminnan tueksi.

MUU VIESTINTÄ

Tapahtumista ja muista asioista tiedotetaan omilla nettisivuillamme, sosiaalisessa mediassa, jäsenistön suljetulla keskustelufoorumilla BDSM-Baarissa ja sähköisessä uutiskirjeessä. Muita sähköisiä jäsenpostituksia tehdään tarvittaessa.

Hallitus referoi kokouksistaan BDSM-baarin jäsenkeskustelussa olevaan ketjuun ja uutiskirjeeseen.

Uusille jäsenille toimitetaan jäsenmaksun suorittamisen jälkeen “tervetuloa jäseneksi”-kirje. Kirjeessä kerrotaan yhdistyksen ja hallituksen yhteystietojen lisäksi mm. kinky-skenen yleisistä käyttäytymissäännöistä ja turvallisesta sessioinnista.

Yhdistys osallistuu julkiseen keskusteluun tarpeen ja mahdollisuuksiensa mukaan esimerkiksi tiedotteiden tai haastattelujen muodossa.

TOIMINTA

Hallitus kokoontuu tarvittaessa, 6–10 kertaa vuoden aikana. Hallitus voi pitää kokouksia myös sähköisesti.

Yhdistyksen jäsenkokoukset pidetään sääntöjen mukaisesti: kevätkokous 30.4. mennessä ja syyskokous 30.11. mennessä. Jäsenkokouksissa käsitellään sääntömääräiset asiat ja lisäksi jäsenistön päätettäväksi esittämiä asioita.

Yhdistys järjestää vuonna 2020 kolme klubia ja kaksi suurempaa tapahtumaa.

TAPAHTUMAKALENTERI

Alustava tapahtumakalenteri:
● 5.1.2020 Loppiaisen houkkien juhla Club X:llä
● 4.4.2020 Pääsiäisen bakkanaalit Club X:llä
● XX.XX.2020 bileet paikassa X
● XX.XX.2020 Saunailta ja työpaja paikassa X
● XX.XX.2020 Syysklubi paikassa X
● 7.11.2020 Halloweenbileet Agroksenmän holvikellarissa
● 5.12.2020 Itsenäisyyspäivän illallinen ja pikkujouluklubi Käärmeenpesällä

Bussikuljetuksia muiden yhdistysten tapahtumiin järjestetään, jos jäsenistöstä löytyy tarvittava määrä kyytiläisiä kulujen kattamiseksi. Hallitus voi tarvittaessa päättää avustaa jäsenistöään maksamalla osan bussin tai retken hinnasta.

Muuta toimintaa järjestetään jäsenistön toivomusten ja mahdollisuuksien mukaan. Toiminnan muoto ja toteutuminen on kuitenkin ensisijaisesti jäsenistön oman aktiivisuuden ja vapaaehtoisuuden varassa.

SMFR on esillä sEXHIBITION-seksimessuilla. Messuilla järjestetään niin aikataulutettua ohjelmaa puuhalavalla olevien demojen muodossa kuin myös kevyempiä ohjelmanumeroita, esim. piiskausnäytöksiä.

KERHOTILA/VARASTO

Kerhotila toimii nykyisellään enemmän varastona kuin harrastetilana. Sexpon osalta paremman tilan etsintä päättyi heille sopivan tilan löydyttyä läheltä nykyistä toimipaikkaa. Heidän tilansa ei kuitenkaan ollut soveltuva muiden (SMFR, Wonderlust, Helsinki Shibari) toimintaan suoraan mm. rakennusteknisten haasteiden vuoksi. Tämän vuoksi jäljelle jääneet toimijat etsivät vielä sopivaa tilaa yhdessä. Hallitus yrittää myös etsiä joka tapauksessa halvemman varastotilan nykyisen tilalle.

KALUSTO

Yhdistyksen kalusto tarvitsee jatkuvaa ylläpitoa ja pientä korjausta. Tähän on tarkoitus rekrytoida vapaaehtoisia pitämään yhdessä huolta yhdistyksen kalustosta ja tekniikasta. Suunnitelmissa on mm. kevyemmän riiputustelineen hankinta. Yhdistykselle laaditaan alkuvuodesta 2020 ympäristösuunnitelma, ympäristövaikutusten pienentämiseksi.

SMFR:llä on kattava valo- ja äänitekniikkakalusto, jota vuokrataan mahdollisuuksien mukaan eteenpäin.

TYÖPAJAT

Yhdistyksen tavoitteena on järjestää ainakin kaksi työpajaa jäsenistöä kiinnostavista aiheista: yksi keväällä ja toinen syksyllä.

Yhdistys pyrkii järjestämään työpajoja jäsenistölleen pääsääntöisesti heidän toivomusten mukaan esimerkiksi bdsm:n kriisihallinnasta, veitsileikeistä tai breathplaysta.

YHTEISTYÖ

Yhteistyötä Käärmeenpesän ja Kaapelitehtaan kanssa jatketaan. Vuonna 2020 kokeillaan myös yhteistyötä uudistuneen Club X:n kanssa heidän siirrettyä toimintansa Mäkelänkadulle.

Yhteistyötä jatketaan BDSM-baarin kanssa. Yhdistys voi tukea BDSM-baarin toimintaa.

Hivpointin, Positiiviset ry:n, Sexpon yms. vaikuttavien tahojen kanssa etsitään sopivia yhteistyömuotoja tulevaisuuteen: Kinkyjen turvaseksioppaan kustannus siirrettiin vuoteen 2020 Sexpon juhlavuoden sekä uusiin tiloihin muuton aiheuttamien kiireiden vuoksi.

Muihin Suomen kinky-yhdistyksiin ja yhteisöihin pidetään aktiivisesti yhteyttä ja heidänkin kanssa etsitään lisää yhteistyömuotoja. Tuetaan rahallisesti (5 eur/hlö) muiden yhdistysten järjestämiä bussikuljetuksia SMFR:n tilaisuuksiin. Tehdään myös yhteistyötä muiden yhdistysten isompien bileiden järjestelyiden kanssa.

Yhteistyötä tehdään myös jäsenetuuksia tarjoavien yritysten kanssa.

ALLEKIRJOITUS

Helsingissä, 14. lokakuuta 2019

Carlo Palermo
Puheenjohtaja 2019