• Illan tapahtumista tai juhlien vieraista ei kerrota ulkopuolisille. Itse voit kertoa olleesi kinkytapahtumassa, mutta älä mainitse muita paikallaolijoita edes nimimerkillä ilman heidän suostumustaan.
  • Kunnioita juhlaväkeä. Mieti, missä sessioit ja huomioi riskitekijät. Ravintolatiloissa kunnioitetaan myös ravintolahenkilökuntaa.
  • Pidä mielipiteesi toisten session kulusta, ulkonäöstä, ulkomuodosta, pukeutumisesta jne. omana tietonasi.
  • Katsoa saa, mutta ei koskea. Ketään ei siis saa myöskään ohimennen lääppiä, sivaltaa piiskalla tms. ilman lupaa. Jokaisen yksityisyyttä ja itsemääräämisoikeutta tulee kunnioittaa. Luvan kanssa koskeminen on tietenkin sallittua.
  • Älä osallistu tai puutu fyysisesti tai sanallisesti toisten sessioon ilman, että siitä on etukäteen yhteisymmärryksessä sovittu.
  • Pidä tarvittava turvaetäisyys piiskatessasi ja piiskausta seuratessasi: katso, että tilaa on vähintään käsivarren/piiskan mitan verran.
  • Huomioi, että sessiotilanteessa olevan henkilön aisteja tai liikkuvuutta on saatettu rajoittaa. Älä lähesty sidottua/näkökyvytöntä henkilöä.
  • Vältä sessiointia päihtyneenä. Jokainen on itse vastuussa itsestään ja tekemisistään, myös omasta alkoholinkäytöstään.
  • HUOM: Kysy SMFR:n hallitukselta etukäteen, mikäli haluat neulottaa tilaisuudessa. Jos hallitus antaa sinulle luvan, neulaleikeille osoitetaan turvallinen paikka juhlatilassa. Kaikissa tilaisuuksissa neulottaminen ei ole sallittua lainkaan.
  • Neuvottele rajumman session toteuttamisesta etukäteen SMFR:n hallituksen kanssa. Kannattaa varmistaa, onko esimerkiksi fistaussession toteuttaminen mahdollista tilaisuudessa/tilassa. Kun hallitus ja staff ovat tietoisia rajumman session sisällöstä ja varmoja sen turvallisesta toteuttamisesta, saat toteuttaa session ilman keskeytystä. Voit kysyä staff-henkilöä myös valvomaan, ettei ylimääräistä ja sopimatonta häiriköintiä tapahdu sessiosi aikana.
  • Henkilökunnalla on oikeus poistaa huonosti käyttäytyvä ja toisia vaarantava juhlija/juhlijat tilaisuudesta ilman erillistä varoitusta.

Jos näet tai koet, että käyttäytymissääntöjä ei noudateta, käänny HETI SMFR:n staff-henkilön tai hallituksen jäsenen puoleen. Selvitetään yhdessä tapahtuman kulku osallisten kanssa ja mikäli yhteisymmärrystä ei saada aikaiseksi, SMFR:n staff voi käyttää oikeuttaan poistaa henkilöitä tilaisuudesta. SMFR:n staff henkilöt eivät tee mahdollista juhlijan/juhlijoiden poistamispäätöstä koskaan yksin, vaan vähintään toisen staff-henkilön kanssa yhdessä.

SMFR:n staff-henkilöiden tehtäviin kuuluu seurata myös sessioiden turvallisuutta ja heillä on oikeus huomauttaa turvallisuusriskeistä sessioiville tai keskeyttää sessio, jos se aiheuttaa vaaraa sessiossa mukana oleville tai sitä seuraaville vieraille. Liiallinen humalatila sessioidessa on aina vaaratekijä niin sessioiville kuin muillekin paikallaolijoille. Staff-henkilö päättää session keskeyttämisestä yhdessä toisen staff-henkilön tai hallituksen jäsenen kanssa.

Vastuuvapaus: SMFR, SMFR:n jäsenistö, SMFR:n työntekijät, muutoin SMFR:n liittyvät henkilöt tai tahot eivät ole vastuullisia missään olosuhteissa tapahtuneista vahingoista, loukkaantumisista tai muista ei-halutuista tapahtumista tai asioista muutoin kuin lain niin vaatiessa. Jokainen on ensisijaisesti aina vastuussa itsestään.

 

Bilepukeutuminen

SMFR:n bileissä tai clubeilla ei ole dresscodea, mutta rohkaisemme bileväkeä pukeutumaan aiheen mukaisesti.

Käytä siis rohkeasti ja luovasti nahkaa, kumia, latexia, muovia, kelmua, PVC:tä, sadevaatteita, univormuja, piikkejä, niittejä, sulkia, harsoa, ketjuja, haarniskoja, naamioita, kypäriä, kaasunaamareita, sarvia ja koppalakkeja. Voit käyttää myös dragia, glamouria, genderblendaamista, alusasuja, ihovärejä ja alastomuutta. Rooliasuklassikoita ovat sairaanhoitaja, piru, enkeli, pappi, nunna… mutta muista tehdä asustasi kinky tai seksikäs versio.

Jos olet epävarma pukeutumisestasi, kysy neuvoa SMFR:n hallitukselta. Vastaamme ilomielin myös muihin bilettämiseen liittyviin kysymyksiin!

HUOM: Yhdistyksemme klubi-iltoihin ovat kaikki tervetulleet aivan tavallisissa vaatteissa!

 

Valokuvaaminen juhlissa

Kuvia saavat ottaa vain SMFR:n valtuuttamat kuvaajat, ja heille on annettu tarkat ohjeet korrektista kuvaustavasta. Kenenkään kuvaa ei oteta ilman lupaa.

Tilaisuuksissa ei sallita juhlijoiden omia kameroita, koska tuolloin olisi mahdotonta kontrolloida kuvien kohteena olevien ihmisten suostumusta kuvan ottamiseen.

Jos juhlijat haluavat kuvia itsestään joko muistoiksi itselleen tai käytettäväksi esim. järjestävän yhdistyksen nettisivuilla, asiasta sovitaan joko samantien tai sen jälkeen kun kuvat on nähty. Kenenkään kuvaa ei julkaista ilman lupaa. Vielä senkin jälkeen kun kuva on julkaistu, voi kuvassa esiintyvä henkilö pyytää kuvan poistamista tai kuvan käsittelyä siten ettei häntä voi tunnistaa.

Esitysten kuvaaminen:
Monet esiintyjät haluavat kuvia huolella suunnitelluista esiintymisistään. Tuolloin pyritään kuvaamaan mahdollisimman “suppeita” kuvia, jolloin kuvan pääosassa tosiaankin ovat esiintyjät, ei yleisö. Jos tunnistettavia, yleisöön kuuluvia henkilöitä jää kuviin tästä huolimatta, muokataan kuva ennen sen lähettämistä esiintyjille niin ettei ulkopuolisia voi tunnistaa. Huom! Muuten esiintyjien kuvaamista koskevat samat säännöt kuin muitakin, eli heitäkään ei ilman lupaa kuvata tai kuvia julkaista!

Tekijänoikeudet säilyvät aina kuvaajilla, ja kuvien käyttöoikeudesta sovitaan kuvaajan kanssa. Tekijänoikeuslaki antaa tässä melko vapaat kädet sopijoiden kesken. Kuvia ei käytetä ilman kuvaajan ja kuvassa esiintyvän ihmisen/ihmisten lupaa missään muussa yhteydessä kuin on alun perin sovittu. Jos siis annat luvan ottaa itsestäsi kuvan esim. nettijulkaisuun, samaa kuvaa ei laiteta julisteeseen asiasta sopimatta.